Loading...
Koekjes, Cake en Taart

Babka

Babka!

Ik zag laatst meerdere keren een recept voor een babka voorbij komen en het zag er zo mooi en lekker uit dat ik dit moest maken! Ik vond het er vrij ingewikkeld uitzien maar dat is het helemaal niet…. Dit recept komt uit het magazine van Jumbo!

Superleuk om bij een kopje thee te serveren of als lekker ontbijtje! En je hebt maar 2 ingrediënten nodig!

 

INGREDIENTEN

  • 1 blik supercroissantdeeg
  • 4 eetlepels chocopasta

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor tot 170 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier en laat het aan beide lange kanten iets overhangen. Rol het croissantdeeg uit, maar laat de stukken deeg aan elkaar zitten. Bestrijk het deeg met de chocopasta en rol weer op dezelfde manier op als het deeg was opgerold.

Snijd de deegrol in de lengte voorzichtig door zonder dat je het deeg in elkaar drukt. Leg de helften met de snijkanten naar boven weer tegen elkaar aan.

Leg de helften vanuit 1 kant om en om over elkaar heen (alsof je een vlecht maakt) en herhaal. Het deeg zit nu als een dikke spiraal in elkaar gedraaid.

Leg het deeg in de cakevorm. Bak de babka ongeveer 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Neem het brood na 15 minuten uit de oven en til het met behulp van het overhangende bakpapier uit de vorm. Leg het brood met het bakpapier op de bakplaat en schuif het terug in de oven. Bak het brood in nog 15 minuten goudgeel en gaar. Laat de babka 15-20 minuten afkoelen en….

 

EET SMAKELIJK!

 

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge