Loading...
Koekjes, Cake en Taart

ZOETE AARDAPPEL MUFFINS

Zoete aardappel muffins!

Dit is echt geweldig! Muffins met zoete aardappel! Hierdoor lekker smeuïg en heerlijk zoet!

Met zoete aardappel kun je zoveel kanten op. Ik vind het heerlijk om ze in de oven te poffen en lekker te vullen met bijvoorbeeld chilibonen en guacamole. Of er lekkere frietjes van te maken of een lekkere rucola-stamppot met een vegan burger!

Maar nu….muffins!

 

INGREDIENTEN

  • 125 gram speltmeel
  • 125 gram amandelmeel
  • 1 grote of 2 kleine zoete aardappel(s)
  • 1 banaan
  • 4 eetlepels agavesiroop
  • 125 milliliter amandelmelk
  • 2 handjes pecannoten
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • snufje zout

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappel en snijd in plakjes. Kook de zoete aardappel in ongeveer 8 minuten gaar.

Meng de amandelmelk met de olijfolie in een kom goed door elkaar. Voeg vervolgens het bakpoeder toe samen met de agavesiroop, de beide meelsoorten, een snufje zout en meng alles door elkaar met een garde. Prak dan de banaan erdoor heen.

Prak de zoete aardappel fijn met een vork. Hak de pecannoten grof en meng ook dit door het beslag.

Verdeel het beslag over een muffinvorm en zet in de oven. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar, afhankelijk van je oven.

 

GENIETEN DIT!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge