Loading...
Diner

VEGAN GEVULDE ZOETE AARDAPPEL

Zoete Aardappel….oftewel bataat, ik vind het zo superlekker en zo veelzijdig. Een favoriet recept met zoete aardappel zijn deze zoete aardappel-muffins met botercrème 

Echt een heerlijk tussendoortje als je het mij vraagt en makkelijk te bewaren, ik vries er altijd een paar in zodat ik er af en toe eentje kan meenemen naar werk.

 

Ik kan wel zeggen dat ik momenteel in een gevulde zoete aardappel-fase zit en favoriet is toch wel deze combinatie….kikkererwten en guacamole! Kikkererwten en avocado zijn echt een gouden duo. In een bowl, door de pasta of zoals ik nu maakte, met zoete aardappel.

Deze gevulde zoete aardappel is makkelijk te maken want de oven doet eigenlijk al het werk, ideaal!

 

INGREDIENTEN VOOR 4 GEVULDE ZOETE AARDAPPELS

  • 4 zoete aardappels
  • 1 avocado
  • sap van een 1/2 citroen
  • 1 knoflookteen
  • 1 blik kikkererwten
  • kruiden naar smaak (denk aan peper, zout, komijn, chili, paprikapoeder etc)
  • olijfolie

 

BEREIDING 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel wat olijfolie en peper en zout over de aardappels en pak de aardappels dan per stuk in in een stuk zilverfolie. Leg ze in de oven voor zo’n 45-60 minuten. Dit is afhankelijk van de grootte van de aardappels.

Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep ze droog. Voeg een scheutje olijfolie toe aan een koekenpan en bak de kikkererwten rondom bruin met wat kruiden naar smaak.

Ondertussen maak je de guacamole. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Prak de avocado fijn met een vork en voeg het citroensap toe. Snijd de knoflookteen fijn en voeg met wat kruiden naar smaak toe aan de guacamole en mix goed door elkaar.

De aardappels zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken. Haal dan het zilverfolie eraf en snijd de aardappels doormidden, maar niet helemaal door.

Verdeel de kikkererwten en de guacamole erover en….smullen maar!

 

DIT IS ECHT ZO LEKKER!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge