Loading...
Lunch

VEGGIE SPREAD

Broodbeleg? En dan de variatie in broodbeleg? Deze vraag krijg ik regelmatig en soms kom je misschien niet verder dan pindakaas (wel erg lekker natuurlijk!) of hummus en avocado. Dus deel ik vandaag een lekkere veggie spread met je.

In de supermarkt vind je steeds meer vegan broodbeleg, zoals vegan boterhamworst, deze paté of filet americain. En vegan kaas! Geweldig om het aantal producten zo te zien groeien!

Ik maak deze veggie spread al jaren (weet niet eens meer hoe ik aan het recept ben gekomen) maar hij blijft lekker en fijn om zo een paar dagen een lekkere en gezonde boterham te kunnen maken. Ook lekker op een toastje voor bij de borrel trouwens!

 

INGREDIENTEN 

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 8 zongedroogde tomaatjes (in olie)
  • komijnpoeder
  • chilipeper
  • citroensap (ongeveer een halve citroen)

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette en aubergine in plakken. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en grill ze in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

Haal uit de oven en voeg de courgette en aubergine toe aan je keukenmachine samen met de overige ingrediënten.

Pureer alles tot je een egale veggie spread hebt.

Je kunt de veggie spread zo’n 5 dagen afgesloten bewaren in de koelkast.

 

LEKKER!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge