Loading...
Ontbijt

EASY AARDBEIEN CRUMBLE

Easy Aardbeien Crumble! Dat is zomer in je ontbijtje!

Ik maak vaak een lekkere crumble als ontbijt in het weekend! Deze appel crumble  is heerlijk op de vroege ochtend en ook superlekker met bijvoorbeeld peren.

Maar nu de Nederlandse aardbeien op zn lekkerst zijn, wilde ik een lekker ontbijtje maken met aardbeien. Het fijne aan een crumble is dat je kunt variëren met ingrediënten die je gewoon in huis hebt. Havermout, verschillende noten, zaden of rozijnen. Amandelmeel erbij ja of nee, kokosrasp erover….alles kan!

 

INGREDIENTEN:

  • 100 gram aardbeien
  • 50-75 gram havermout
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • handje hazelnoten in stukjes

 

HOW TO:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Verdeel de aardbeien over een ovenschaaltje.

Smelt de kokosolie en agavesiroop in een pannetje en voeg de havermout toe. Meng goed door elkaar.

Voeg de hazelnoten toe en verdeel het crumble mengsel over de aardbeien.

Zet in de oven voor zo’n 20 minuten. Houd goed in de gaten want elke oven is anders.

Laat de crumble afkoelen of, als je van warm fruit houdt, voeg het direct toe aan je amandelyoghurt en geniet van je ontbijtje!

 

LEKKER!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge