Loading...
Snacks

BANANENBROOD MET KOKOS EN APPELTJES

Bananenbrood….mijn liefde voor Bananenbrood is groot!

Op mijn blog heb ik al meerdere lekkere recepten staan zoals dit lekkere Bananenbrood-Choco!

Ik bak elke week wel iets lekkers (en gezonds!) om als tussendoortje mee te nemen naar werk of gewoon iets lekkers voor dat 11.00 uur moment. Ja….ik heb absoluut een 11.00 uur moment! Ik krijg dan vaak trek en het is nog te vroeg om te lunchen….dus een voorraadje Bananenbrood heb ik eigenlijk altijd in de koelkast!

Dit keer maakte ik Bananenbrood met kokos (kokos-fan hier hihi) en appel.

 

INGREDIENTEN

  • 3 bananen
  • 225 gram speltmeel
  • 25 gram havermout
  • 50 gram kokosrasp
  • 75 milliliter plantaardige melk
  • 6 flinke eetlepels agavesiroop
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1 appel

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix in een kom het speltmeel, de havermout, kokosrasp, het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden.

Doe dan de bananen, de plantaardige melk, de agavesiroop en het vanille extract in de keukenmachine en laat draaien tot een egaal geheel. Roer dan de droge ingrediënten erdoor heen.

De baking soda en appelciderazijn voeg je bij elkaar in een klein bakje, roer goed door. Dit gaat schuimen, dat hoort zo. Voeg toe aan je deeg en roer alles goed door.

Giet het deeg in een flexibele bakvorm (dit voorkomt plakken, echt ideaal!). Snijd de appel in smalle partjes en steek deze in het deeg.

Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten. Houd goed in de gaten, want iedere oven is anders. Test na 45 minuten met een satéprikker of deze er droog uit komt.

Laat afkoelen en snijd in plakjes!

Is het al 11.00 uur?

 

GENIET!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge