Dat ik gek ben op bananenbrood moge duidelijk zijn, elke week staat er hier wel eentje in de oven. Naast de havermoutkoekjes, blissballs en granolarepen!
Wat nog veel lekkerder is, is bananenbrood met toppings. Laatst ontdekte ik deze combi: pindakaas en blauwe bessen en het is echt geweldig!
WAT HEB JE NODIG
INGREDIENTEN BANANENBROOD
- 100 gram havermout
- 100 gram speltmeel
- 3 bananen
- 150 milliliter amandelmelk
- 125 gram dadels
- 2 handjes rozijnen
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- optioneel: 2 theelepels citroen extract
INGREDIENTEN TOPPING
- pindakaas
- blauwe bessen
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Alle ingrediënten voor het bananenbrood (behalve de rozijnen) mogen in de keukenmachine en deze laat je draaien tot je een egaal mengsel hebt. Voeg dan de rozijnen toe en mix deze met een lepel door het beslag.
Giet het beslag in een flexibele cakevorm (deze cakevorm voorkomt plakken en is echt ideaal) en bak het bananenbrood af in de oven in zo’n 60 minuten.
Laat hem daarna even afkoelen en voor on top: pindakaas en blauwe bessen! Zo lekker!
ENJOY!