Loading...
Snacks

HAVERMOUT-PINDAKAAS REPEN

Ik ben gek op alles wat maar met pindakaas te maken heeft!

Van 100% pindakaas op een lekkere verse boterham of pindakaas met banaanschijfjes tot aan zelf lekkere satésaus maken van pindakaas of een pindakaas-bananenbrood. En dus repen….havermout-pindakaas repen!

Deze havermout-pindakaas repen maak je met maar 3 ingrediënten en je kunt ze een paar dagen bewaren in de koelkast. Of je bewaard ze in de vriezer, ideaal want zo kun je er altijd eentje uithalen om mee te nemen naar werk.

Normaal gesproken maar ik deze repen met dadels, maar omdat een vriendinnetje een allergie heeft en geen dadels eet heb ik de dadels eruit gelaten en dat blijkt gewoon prima te gaan!

 

INGREDIENTEN VOOR 8 REPEN

  • 180 gram agavesiroop
  • 120 gram pindakaas
  • 180 gram havermout

 

BEREIDING

Verwarm de pindakaas en agavesiroop in een pannetje op middelhoog vuur. Meng met een lepel goed door elkaar. Giet het pindakaasmengsel dan over in de keukenmachine en voeg de havermout toe. Laat de keukenmachine even draaien totdat het een geheel geworden is.

Bekleed dan een bakblik met een velletje bakpapier. Stort het havermout-pindakaas mengsel hierin en druk plat met de bolle kant van een lepel. Je kunt de lepel een beetje nat maken om plakken te voorkomen.

Zet een paar uurtjes in de koelkast om op te stijven.

Snijd daarna in 8 gelijke stukken en…. GENIET!

 

TIP

Ook lekker met gesmolten chocolade erover, dan geniet je van een gezonde Vegan Snickers!

Het recept (met dadels en pinda’s) van mijn Healthy Snickers vind je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge