Loading...
Snacks

LEKKER DIPPEN….PITA MET HUMMUS

Ik ontving deze week de Foodybox Zomer van Kroon op het Werk met daarin heel veel lekkere producten! In deze box zat onder andere Zwarte Knoflook en Tahini van Al Fez. 

Heerlijk!

Zwarte knoflook heeft een unieke en zachte smaak, een smeuïge textuur en is dus echt zwart van kleur, heel bijzonder om te zien! De smaak van Zwarte knoflook heeft iets weg van soja, balsamico en rozijnen samen met het pittige van witte knoflook.

Tahini is een Sesampasta en leent zich perfect voor het maken van….Hummus! Ik had nog een blik kikkererwten staan dus hopla, de keuken in!

Lekker om te dippen met een Pita, drankje erbij en genieten maar vanavond!

 

INGREDIENTEN

  • 1 blik kikkererwten
  • 2 eetlepels tahini
  • 3 zwarte knoflooktenen
  • scheutje citroensap
  • flinke scheut olijfolie
  • komijnpoeder naar smaak
  • chilivlokken naar smaak
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 2 pita’s

 

MAKEN VAN DE HUMMUS

Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Vervolgens meng je alle ingrediënten in een keukenmachine door elkaar tot je een egale Hummus hebt.

Verwarm de Pita’s in de oven tot ze lekker knapperig zijn en….Dippen maar!!

GENIETEN!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge