Halfway the week, tijd voor bananenbrood! En deze week is dat een noten bananenbrood!
Ik haal uit een bananenbrood meestal zo’n 8-10 plakken dus met z’n tweetjes doen we hier een dag of 5 mee.
Ideaal om altijd een gezond tussendoortje klaar te hebben staan!
WAT HEB JE NODIG
INGREDIENTEN BANANENBROOD
- 100 gram havermout
- 100 gram speltmeel
- 3 bananen
- 150 milliliter amandelmelk
- 125 gram dadels
- 2 handjes rozijnen
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 2 handjes gemengde ongezouten noten
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Alle ingrediënten voor het bananenbrood (behalve de rozijnen) mogen in de keukenmachine en deze laat je draaien tot je een egaal mengsel hebt. Voeg dan de rozijnen toe en mix deze met een lepel door het beslag.
Giet het beslag in een flexibele cakevorm (deze cakevorm voorkomt plakken en is echt ideaal) en strooi de noten erover heen. Bak het bananenbrood af in de oven in zo’n 60 minuten.
Laat hem daarna even afkoelen en….
SMULLEN MAAR!